SikátorOK túra ajándék specialty kávéval

sikatorok_004-min

Exkluzív SikátorOK túra Sopron belvárosában! Ismerd meg Sopron római kori és középkori rejtett értékeit! Limitált kis csoportos túra, max. 25 fővel! Járjuk be együtt a város legrégebbi részét és fedezzük fel rejtett zugait, elzárt sikátorait, legkorábbi lakóházait és szakrális épületeit! A résztvevők a túra végén egy specialty kávé (vagy sütemény) mellett kötetlenül beszélgethetnek, kérdezhetnek dr. Tárkányi Sándor építésztől, a túra vezetőjétől.

Általános ismertető, előzmények

Dr. Tárkányi Sándor 2015 szeptemberétől kezdte el a SikátorOK túrát vezetni, a Design Hét Sopron egyik programjaként. Az ingyenes séta minden évben nagyon népszerű volt, legutóbb több mint 150-en vettek részt a programon.

A nagy érdeklődésre, valamint a járványügyi helyzetre való tekintettel 2020-ban kis csoportos, maximum 25 fős, fizetős túrákat indítunk. A kis létszámú túrák előnye, hogy így sokkal személyesebb az élmény, a túravezető tud figyelni minden egyes túrázóra, mindenki hallja az előadást és a túra ideje is jobban tervezhető. A kis létszámú túrák a járványügyi helyzetre való tekintettel biztonságosabbak.

1. kép. Dr. Tárkányi Sándor az Új utca 14. és 16. számú épület közötti sikátorban (Fotó: Tóth Richárd)

A SikátorOK túra tervezett témái, információk a túrával kapcsolatban

A túra során a következő témákkal és helyszínekkel ismerkednek meg a résztvevők: Scarbantia vára – Ödenburg vára – Lakótornyok – Középkori zsinagógák – Új utcai sikátorok – Reichni – Templom utcai sikátorok – Mörin – Római sikátor

A túra ára: 4900 Ft. Nyugdíjasoknak, pedagógusoknak, diákoknak 3900 Ft. Gyermekeknek 5 éves kortól 14 éves korig 2400 Ft.

A túra időtartama: 2,5-3 óra. Gyülekezés és indulás: 9400 Sopron, Fő tér 1. Végállomás, kiszállás: 9400 Sopron, Várkerület 96. Kultúrpresszó.

Időpontok: október 4., vasárnap 14.30 (IDŐPONT VÁLTOZÁS!) és október 18., vasárnap 14.30.

Jelentkezés a túrára: sikatorok@gmail.com címen. Fizetés: jelentkezés után előre utalással vagy készpénzzel az Új utca 11. szám alatti kiállító térben.

A szájmaszk viselése minden túrázó vendégünknek kötelező!

Rólunk írták, mondták, sugározták

https://www.sopronmedia.hu/cikkek/feltartak-titkaikat-a-rejtett-sikatorok (2017. október 7.)

Érdekes, tanulságos, és szokatlan volt a túra. Szokatlan volt, mert a szeretett városáról még egy idegenvezető sem mutatott be ilyen különleges látnivalókat. Az ember a városban járva még ha látja is ezeket a régi épületeket, falakat, nem is gondol bele, hogy miért így épültek, a házak közötti sikátorok milyen célt szolgáltak. Köszönjük, élmény volt Önnel végigjárni így Sopront!” (P. László és Etelka, 2020. szeptember 16.)

Jegyrendelés

Limitáltak a helyek, ne maradjon le!

Kérem adja meg itt adatait. Ezt követően hamarosan e-mailben keresni fogom a részletekkel.

2. kép. A 2017-ben megrendezett séta résztvevői az Új utcai sikátor előtt (Fotó: SopronMédia, Griechisch Tamás)
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest
Megosztás itt: print
Nyomtatás
Megosztás itt: email
Email
Scroll to Top